RECEPTY ADVENI

Exotický kokosovo-mangový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Exotický kokosovo-mangový koláč
Teffová mouka tmavá 250 g
Hlavní přísada
Teffová mouka tmavá 250 g
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jak si v kuchyni poradit s krásným zralým mangem? Podstatnou část můžete zpracovat do tohoto netypického a kořeněného koláče, odřezky použijte do smoothie.

Předehřejte si troubu na 200 °C a pečící formu vymažte kokosovým olejem.

Nejdříve dejte do menší mísy vejce, které vyšlehejte s cukrem do světlé pěny.

Přidejte kokosový olej a opět prošlehejte.

Do větší mísy si připravte suché ingredience – pohankovou a teffovou mouku, skořici, zázvor, hřebíček, kypřící prášek, špetku soli a lehce promíchejte.

Vyšlehaná vajíčka s cukrem a olejem přelijte do větší mísy s moukami a smíchejte.

Nyní přidejte i konzervu kokosového mléka, strouhaný kokos a promíchejte.

Těsto nalijte do vymazané formy a na povrch těsta opatrně poskládejte plátky manga.

Dejte do trouby a pečte cca 35 minut.