RECEPTY ADVENI

Dýňový věnec

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Dýňový věnec

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Suché

Tekuté

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Dýně je v našich podmínkách velmi opomíjená, přitom poskytuje celou řádu minerálů a vitamínů a působí příznivě při celé škále nemocí. Stačí ji podusit, rozmixovat a získáte skvělé pyré, které můžete zamrazit na později. Ve spojení s kořením je chuť naprosto skvělá a ještě vám nahradí vejce i tuk v koláči. Vůně dýňového koláče vám zpříjemní nejeden zimní večer.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Můžete si nachystat formu na bábovku, věnec nebo třeba biskupský chlebíček (použila jsem na věnec o průměru 22 cm).

Smícháme suché ingredience. Zvlášť smícháme tekuté a smícháme dohromady. Těsto vetřeme do připravené formy a pečeme 50–60 minut podle velikosti formy (a testu s párátkem). Necháme vychladnout.