RECEPTY ADVENI

Dýňový nákyp

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Dýňový nákyp
Ovesné vločky bez lepku
Hlavní přísada
Ovesné vločky bez lepku
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejprve si na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku. Když je cibulka téměř hotová, přidáme kurkumu, chilli, garam masalu a římský kmín a necháme cibulku obalit. Mezitím si nastrouháme dýni. K hotové cibulce přidáme dýni, vločky, hrašku, sůl a pepř podle chuti, sezamové semínko a podle potřeby přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš mokré těstíčko.

Směs přendáme do zapékací nádoby nebo na plech a pečeme cca 30–40 minut na 180 °C.

Poznámka

Nákyp je lepší péct v nižší vrstvě. Ovesné vločky je možné nahradit pohankovými nebo rýžovými.