RECEPTY ADVENI

Dýňový koláč s čirokovou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Dýňový koláč s čirokovou moukou
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ze všech surovin ručním šlehačem vypracujeme těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Hotový koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil. Povrch můžeme polít citronovou polevou (moučkový cukr + citronová šťáva), případně jen pocukrujeme. Před podáváním necháme alespoň šest hodin rozležet.

 

Poznámka

Do koláče jsem zkusila použít syrovou dýni. Hned po upečení byla z koláče hodně cítit a vše chutnalo tak nějak zeleninově. Za půl dne se ale chutě krásně spojily a koláč je ve výsledku moc dobrý, jemný a vláčný.