RECEPTY ADVENI

Dýňový chlebíček s kaštanovou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Dýňový chlebíček s kaštanovou moukou

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Dýňové pyré

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva, kořením a xanthanem. Přidáme dýňové pyré, olej a vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme do formy na biskupský chlebíček a pečeme při 160 °C asi 30–40 minut. Při pečení dáme dospod trouby plecháček s vodou, aby se chlebíček příliš nevysušil. Propečení zkoušíme špejlí. Po upečení necháme chlebíček velmi krátce zchladnout ve formě a poté vyndáme na kuchyňskou mřížku, aby se odspodu nezapařil.

 

Příprava dýňového pyré

Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a zastříkneme olejem. Vložíme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni necháme zchladnout a pak ji rozmixujeme na jemné pyré. Pyré můžeme použít do koláčů a buchet, na přípravu pomazánek a případně i zamrazit do zásoby.

Poznámka

Pokud budete péct místo v chlebíčkové formě na klasickém plechu, zkraťte dobu pečení na cca 20–25 minut.