RECEPTY ADVENI

Dýňové tymiánové sušenky nejen pro masožravce

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Dýňové tymiánové sušenky nejen pro masožravce

Hlavní přísady

Dýňová mouka 250 g
Dýňová mouka 250 g
Koupit
Kukuřičný škrob
Kukuřičný škrob
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Slané voňavé sušenky, se kterými budete mít úspěch na každé párty. Recept je na jeden plech sušenek. Na párty nebo k večernímu vínu pro dva, upečte rovnou dvojitou dávku. Zkusila jsem je se šunkou od kosti a Schwarzvaldskou, obě varianty jsou skvělé.

1. Mouky smícháme v misce se solí, tymiánem a nasekanou šunkou. Přistrouháme tuk a přidáme vajíčko. Rukama promícháme a uhněteme těsto. Vložíme do igelitového sáčku a necháme aspoň dvě hodiny odpočinout.

2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku cca 0,5 cm. Rádélkem vykrájíme trojúheníčky a přeneseme je na plech. Potřeme žloutkem, posypeme zbytkem šunky a pečeme cca 12 minut. Nejlepší ke sklence dobrého vína…