RECEPTY ADVENI

Dýňové trojhránky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Dýňové trojhránky
Mouka z hnědé rýže
Hlavní přísada
Mouka z hnědé rýže
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Předehřejte troubu na 220 °C. Plech vyložte pečícím papírem. Budete navíc potřebovat kousek papíru na pečení posypaného moukou z hnědé rýže (či jinou bezlepkovou moukou). V míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé míse ty mokré ingredience (ty jsem míchala mixérem, máslo by nemělo být rozpuštěné, ale změklé, a je potřeba vše zamíchat pořádně). Přidejte mokrou směs k suché a vymíchejte husté těsto, mělo by být asi jako perníkové (pevné, nelepící se). Těsto položte na pečící papír s moukou a pomocí rukou vytvarujte placku o průměru cca 25 cm a tloušťce cca 2 cm. Ostrým nožem pak rozkrájejte placku na 8 dílků (jako se krájí dort). Trojúhelníky opatrně přesuňte na plech, mezi jednotlivými nechejte cca 2–3 cm místo, a lehce poprašte skořicí. Pečte 16 minut (nebo prostě dozlatova). Mňam jsou ještě lehce teplé, komu by připadaly příliš suché (nebo chtěl uhostit ctěnou návštěvu), lžíce řeckého jogurtu s ovocem vše doladí.