RECEPTY ADVENI

Dýňové bezlepkové housky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Dýňové bezlepkové housky
Dýňová mouka 250 g
Hlavní přísada
Dýňová mouka 250 g
Beáta Vörösová

Autor receptu

Píšu blog Veselé Borůvky o paleo / bezlepkové kuchyni a životním stylu.

Ingredience

Na 4 housky

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Dýňová mouka je jemná, moc chutná a krásně zelená. Výborně se hodí na bezlepkové pečivo.

Psyllium zalijeme vlažnou vodou a necháme přes noc odpočívat. Do rána se vytvoří hustý gel, který bude základním pojivem housek. Všechny suché ingredience důkladně smícháme a zapracujeme je do gelu. Vytvoří se nám elastická hmota, kterou rozkrojíme na čtyři porce a vytvarujeme placaté a kulaté housky (výška cca 1,5 cm). Poskládáme je na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě 45 minut na 180 °C.

Poznámka

Když jsou hotové, hezky nakynou a jsou měkké, musíte je nechat úplně vychladnout.