RECEPTY ADVENI

Dvoubarevná bublanina

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Dvoubarevná bublanina

Hlavní přísady

Kokosová mouka 250 g
Kokosová mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mouky promícháme s práškem do pečiva, xanthanem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej a postupně za míchání přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš řídké, ale snadno roztíratelné těsto. Můžeme ho vypracovat i pomocí šlehače, šleháme ale krátce, aby nám nezgumovatělo. Polovinu těsta odebereme, přidáme k němu lžíci kakaa a dvě lžíce vody a znovu vymícháme.

Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme nejprve tmavé těsto. To rovnoměrně posypeme ovocem (nejlépe vypadá drobné červené, např. rybíz) a na závěr zakryjeme světlým těstem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.