RECEPTY ADVENI

Dvoubarevná bublanina

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Dvoubarevná bublanina

Hlavní přísady

Kokosová mouka 250 g, DMT 31.12.2020
Kokosová mouka 250 g, DMT 31.12.2020
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mouky promícháme s práškem do pečiva, xanthanem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej a postupně za míchání přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš řídké, ale snadno roztíratelné těsto. Můžeme ho vypracovat i pomocí šlehače, šleháme ale krátce, aby nám nezgumovatělo. Polovinu těsta odebereme, přidáme k němu lžíci kakaa a dvě lžíce vody a znovu vymícháme.

Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme nejprve tmavé těsto. To rovnoměrně posypeme ovocem (nejlépe vypadá drobné červené, např. rybíz) a na závěr zakryjeme světlým těstem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.