RECEPTY ADVENI

Drobenkový koláč

Bez lepku Bez sóji

Drobenkový koláč

Hlavní přísady

Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Magdalena Rubinová

Autor receptu

Jsem naprosto normální náctiletá holka z Prahy, kterou baví vařit. Postupem času objevuji další a další bezlepkové mouky a zaměřuji se také na recepty zdravé, veganské a bez éček.

Ingredience

Na drobenku

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejdříve si připravíme drobenku. Smícháme ovesné vločky s rozpuštěným kokosovým olejem, třtinovým cukrem a moukou. Pořádně promícháme a dáme odstát do lednice. Teď se vrhneme na těsto.

Smícháme obě mouky, jogurt, kokosový olej, mléko, vejce, sladidlo a pečící prášek. Těsto mícháme lžící nebo metličkou cca 2 minuty. Poté formu vymažeme tukem, vyložíme pečícím papírem, těsto rozprostřeme ve formě, navrch dáme ovoce, posypeme drobenkou a pečeme cca 40 minut na 180 °C.