RECEPTY ADVENI

Cuketový koláč s ořechovou peřinkou

Bez lepku Bez sóji

Cuketový koláč s ořechovou peřinkou

Hlavní přísady

Cizrnová mouka hladká 250 g
Cizrnová mouka hladká 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Peřinka

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rychlý koláč z protizánětlivé čirokové mouky, který je díky cuketě krásně vláčný. Díky ořechové peřince však dostane koláč úplně nových rozměrů.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Nachystáme si formu na koláč (vymazala jsem ji a vysypala, moje má průměr 27 cm).

Smícháme mouky dohromady s kořením, psyliem a jedlou sodou. Zvlášť si smícháme kozí kefír s vejcem (1 celé + 2 žloutky) a lžící zvoleného tuku. Tekutou směs přidáme k suché a necháme odstát 10 minut. Cizrnová mouka nám mezitím nasaje vlhkost a vytvoří se o něco hustší než palačinkové těsto. Medvědí česnek očistíme a nasekáme na drobno, vmícháme do těsta. Těsto rozlijeme / rozetřeme do připravené formy a poklademe na plátky nakrájenou cuketou. Cuketu lehce zatlačíme do těsta. V míse vyšleháme bílky na hustou pěnu a tu rozetřeme na cuketu. Posypeme nadrcenými lískovými ořechy. Dáme péct do trouby na 30 minut, necháme vychladnout.