RECEPTY ADVENI

Cuketovo-tvarohové lívanečky

Bez lepku Bez sóji

Cuketovo-tvarohové lívanečky

Hlavní přísady

Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Přestože možná máte pocit, že se vám doma hromadí cukety, musím vám říct jednu skvělou zprávu: cuket není nikdy dost! Je to takový vděčný pomocník alergiků a histaminiků, aby si trochu zpestřili jídelníček. Uděláte z ní skvělé koláče, pizzu, polévku nebo třeba vláčné placičky.

Cuketu a jablko nastrouháme nahrubo. Smícháme mouky s cukrem, solí, sodou a skořicí. Zvlášť vyšleháme tvaroh s hrnkem vody, vejci a octem. Vmícháme suchou směs do mokré a nakonec vmícháme nastrouhanou cuketu a jablko. Necháme 5 minut odstát a lžící nabíráme těsto na rozpálenou pánev. Osmažíme z obou stran dozlatova (keramická pánev úplně bez oleje). Podáváme ideálně polité javorovým sirupem a s nakrájenými jablky obalenými ve skořici.