RECEPTY ADVENI

Cuketovo-dýňové placičky

Bez lepku Bez sóji

Cuketovo-dýňové placičky
Dýňová mouka 250 g
Hlavní přísada
Dýňová mouka 250 g
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Dýňová mouka je legračně brčálově zelená, tak si myslím, že se i vizuálně k cuketě velmi hodí.  Placičky si můžete dát ještě teplé s trochou másla, můžete je použít jako přílohu k zeleninovému salátu, nebo jako předkrm s jakoukoliv ne příliš aromatickou pomazánkou, protože jsou samy o sobě chuťově velmi výrazné a to díky tvrdému sýru parmezánového typu a snítkou tymiánu. Placičky netvrdnou, vydrží vám vláčné několik dní a můžete je i zamrazit.

Předehřejte si troubu na 180–200 °C. Nastrouhejte najemno cuketu a tvrdý sýr. V míse nejdříve smíchejte mouku s kypřícím práškem a pak přidejte všechny ostatní suroviny – cuketu, tvaroh, sýr, vejce, olivový olej, tymián a trochu soli a pepře. Na pečícím papíře z těsta vytvořte malé hromádky a dejte do trouby péct na 20 minut dozlatova.