RECEPTY ADVENI

Crincles

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Crincles
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Martina Vašíčková

Autor receptu

.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Crincles jsou úžasné kakaové sušenky, které se vyznačují tím, že jsou na povrchu křupavé, ale uvnitř vláčné, hutně čokoládové. Až je budete péct, dejte nejdříve do trouby dvě zkušební kuličky na 10 minut a po vytažení a vychládnutí uvidíte, zda je na pečení ve vaší troubě potřeba o něco málo více času, nebo naopak, zda je třeba trošku času ubrat. I když čas „přetáhnete“, nic se neděje, budete mít klasické čokoládové sušenky.

Na sporáku roztopíme čokoládu s Alsanem a necháme trošku vychladnout.

V míse vyšleháme vajíčko s cukrem.

Do vlažné roztopené čokolády přidáme směs BISCUITS & COOKIES se špetkou soli, rozmícháme a pak opatrně přidáváme vyšlehané vajíčko s cukrem. Utvoříme hmotu, kterou dáme na zhruba půl hodinky ztuhnout do lednice.

Po vytažení tvoříme kuličky, které pořádně obalujeme v moučkovém cukru a klademe na plech.

Pečeme na 180 °C 10 minut – viz úvodní text k receptu.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 20 ks crincles.

Foto: Martina Vašíčková
  • recept Crincles