RECEPTY ADVENI

Cookies s vlašskými ořechy a čokoládou

Bez lepku Bez sóji

Cookies s vlašskými ořechy a čokoládou
Pohanková mouka 250 g
Hlavní přísada
Pohanková mouka 250 g
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Příprava je dle mého jednoduchá a výsledek perfektní. Sušenky jsou opravdu krásně křupavé, přiměřeně sladké a klidně si jich pár dejte do mrazáku na horší časy.

Ve větší míse vyšlehejte do světlého krému povolené máslo a cukry.

Do krému přidejte vejce, vanilkový extrakt a opět vyšlehejte.

V menší míse smíchejte mouky, sodu a sůl.

Postupně do krému přidávejte sypkou směs a opatrně vždy promíchejte.

Na závěr přidejte i nasekanou čokoládu a ořechy.

Vzniklé těsto zabalte i s mísou do potravinové fólie a dejte do lednice na min. 2 hodiny.

Vyndejte těsto z lednice, nechte 10 minut povolit a předehřejte troubu na 170 °C.

Z těsta vytvořte kuličky, které s dostatečnými mezerami vyskládejte na pečící papír (na jeden plech nedávejte více jak 12 kuliček).

Cookies dejte do trouby asi na 15 minut.

Tipy a triky

Aby byly cookies hezké a pravidelné, trošku na ně zatlačte lžící ihned poté, co je vyndáte z trouby.