RECEPTY ADVENI

Cookies s bílou čokoládou a brusinkami

Bez lepku Bez sóji

Cookies s bílou čokoládou a brusinkami
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Pracovní postup

Vždycky jsem měla tyhle sušenky hrozně ráda a fakt mě baví, jak jsou plné různých věcí, ať už čokolády, sušeného ovoce či oříšků. Než jsem najela na bezlepkovou dietu, přesně jsem věděla, která firma má dobré cookies a které stojí za prd. No, nezbývalo mi nic jiného, než prostě zkoušet a hledat recept na bezlepkové sušenky v americkém stylu, které se nerozpadnou a přitom budou křupavé. Toto jsou ony a určitě je musíte vyzkoušet…

Ve větší míse vyšlehejte do světlého krému povolené máslo a cukry. Do krému přidejte vejce a opět vyšlehejte. V menší míse smíchejte mouky, škrob, sodu a sůl.

Postupně do krému přidávejte sypkou směs a opatrně vždy promíchejte. Na závěr přidejte i čokoládu a brusinky. Vzniklé těsto zabalte i s mísou do potravinové fólie a dejte do lednice na minimálně 2 hodiny.

Vyndejte těsto z lednice, nechte 10 minut povolit a předehřejte troubu na 170 °C. Z těsta vytvořte kuličky, které s dostatečnými mezerami vyskládejte na pečící papír (na jeden plech nedávejte více jak 12 kuliček). Cookies dejte do trouby asi na 12 minut.

Tip

Aby byly cookies hezké a pravidelné, trošku na ně zatlačte lžící ihned poté, co je vyndáte z trouby.