RECEPTY ADVENI

Čokoládový dort s kešu máslem

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Čokoládový dort s kešu máslem
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Čokoládový dort se silnou kávou a kešu máslem vás pořádně nakopne energií a povzbudí na mysli.

Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si dortovou formu o průměru 24 cm.

Ve vodní lázní rozpustíme kakaové máslo a v něm hořkou čokoládu. Vyšleháme vejce (pokojová teplota) se sladidlem a vlažnou kávou, přidáme tekutou (ale ne horkou) rozpuštěnou čokoládu a znovu rozmixujeme. Zvlášť smícháme mouky s práškem do pečiva a vmícháme do tekuté hmoty. Dobře promícháme a nalijeme do formy. Kešu máslo nabíráme lžičkou po malých kouscích a vtlačíme rovnoměrně do připraveného těsta (položíme a lehce vtlačíme). Pečeme 25 minut a necháme vychladnout.