RECEPTY ADVENI

Čokoládový dort

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Čokoládový dort
Quinoová mouka 200 g
Hlavní přísada
Quinoová mouka 200 g
Anna Chmelařová

Autor receptu

V kuchyni využívá základní přirozeně bezlepkové a protizánětlivé suroviny, které s láskou přetváří v uzdravující pokrmy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokus o veganské brownies nevyšel úplně podle mých představ. Čokoládový koláč je ale i tak víc než závisláckou maškrtkou. Když ořechy vyměníte za drobné kyselé ovoce, bude mít ten správný šmrnc. Můžete ho taky rozkrojit a promazat pikantní marmeládou, jistě vám pak připomene perník od babičky.

Chia mouku nasypeme do mísy, smícháme s vodou a necháme nabobtnat. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, přidáme olej a cukr. K čokoládové hmotě přisypeme zbylé sypké suroviny a dobře promícháme. Nakonec hmotu spojíme s chia gelem. Těsto nalijeme do nepřilnavé formy nebo formy vyložené pečicím papírem. Povrch těsta uhladíme a poklademe ořechy nebo posypeme ovocem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 25–30 minut.