RECEPTY ADVENI

Čokoládové muffiny s vlašskými ořechy a mascarpone

Bez lepku Bez sóji

Čokoládové muffiny s vlašskými ořechy a mascarpone
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Náplň

Pracovní postup

Poměrně dlouho jsem nepekla a tak jsem si to s muffiny vyloženě užívala. S velkým napětím jsem je opět sledovala, jestli vylezou. Povedlo se a jsou opravdu luxusní! Muffiny jsou díky mascarpone příjemně vláčné, sladké jsou tak akorát a s náplní se hodí i na jakoukoliv slavnostnější příležitost.

Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny.

V menší míse smíchejte kakao a horkou vodu a dejte stranou.

Vezměte si k ruce novou mísu, ve které vyšlehejte máslo a cukr do světlého krému.

Postupně přidejte obě vejce, rozpuštěné kakao a mascarpone.

Nyní v další míse smíchejte sypké ingredience – mouky, kypřící prášek a sodu.

Přidejte sypké ingredience do čokoládového krému a opatrně promíchejte.

Vzniklé těsto dejte do jednotlivých formiček a posypte ořechy.

Dejte do trouby a pečte asi 25 minut.

Jakmile jsou muffiny hotové, nechte je vychladnout a mezitím si vyšlehejte mascarpone se smetanou.

Muffin v půlce rozřízněte, naplňte krémem a servírujte.