RECEPTY ADVENI

Čokoládové buttonky

Bez lepku Bez sóji

Čokoládové buttonky
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Pracovní postup

Nikdy jsem neměla příliš ráda klasické pracny, jako kdyby mi v nich něco chybělo. Tak jsem si vymyslela svojí verzi, ale o něco víc máslovější a čokoládovější. Jsou to takové malé a milé sušenky, které svým tvarem připomínají knoflíky, ale bez knoflíku – proto čokoládové buttonky.

Ve vodní lázni rozehřejte nalámanou čokoládu, 50 g másla a předehřejte si troubu na 175 °C. Ve větší míse smíchejte mouky, kakao, prášek do pečiva a sůl. Vezměte si k ruce menší mísu, do které dejte povolené máslo a cukr a vše vyšlehejte do světlého krému. Postupně do krému přidejte obě vejce a pokaždé prošlehejte.

Vzniklý krém postupně přidávejte do větší mísy se suchými ingrediencemi a lehce míchejte, aby se vše hezky spojilo. Nyní přidejte i rozpuštěnou čokoládu a opět jemně promíchejte.

Vzniklé krémové těsto dejte na plech pomocí cukrářského sáčku do požadovaného tvaru na pečící papír a dejte do trouby na 12 minut. Buttonky vyndejte z trouby, nechte chvilinku vychladnout a poté obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.