RECEPTY ADVENI

Čokoládové bochánky crinkles

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Čokoládové bochánky crinkles

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Vláknina PSYLLIUM
Vláknina PSYLLIUM
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté vmícháme olej a jablečné pyré a nakonec přiléváme mléko a vypracujeme pevné nerozpadavé těsto. Necháme ho alespoň 1 hodinu odpočinout v ledničce. Poté z těsta vytvoříme malé kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C asi 10 minut. Povrch kuliček během pečení popraská a díky moučkovému cukru vytvoří ozdobné vzory.

Poznámka

Čokoládové pecičky bez obsahu mléka je možné nahradit drobně nasekanou hořkou čokoládou. Tradiční recepty na crinkles obsahují mnohem víc cukru (¾ hrnku až celý hrnek), ale my máme raději méně sladké pečivo, takže jsem množství cukru v receptu výrazně zredukovala.