RECEPTY ADVENI

Čokoládová kolečka s mandlí

Bez lepku Bez sóji

Čokoládová kolečka s mandlí
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Čokoládová poleva

Zdobení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pro milovníky čokoládových sušenek je tu tmavá verze oblíbeného lineckého cukroví. Kakaová kolečka slepená Nutellou a politá čokoládovou polevou uspokojí všechny mlsouny. Nic vám však nebrání nahradit Nutellu libovolným oblíbeným krémem – ořechovým, karamelovým, kávovým, … volba je jen na vás.

Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a kakaem a prosejeme na vál.

Poté do sypké směsi zapracujeme máslo a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka, která rovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 10 minut.

Polovinu vychladlých koleček potřeme Nutellou, přikryjeme zbylými kolečky, namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme loupanými mandlemi.

Postup přípravy polevy

Nalámanou čokoládu a pokrájený tuk zvolna rozehříváme ve vodní lázni. Voda nesmí vřít. Metličkou mícháme. Cukroví namáčíme do vlažné polevy (25–30 °C).

Z této várky upečete 80 koleček, tedy po slepení dostanete 40 kousků cukroví.