RECEPTY ADVENI

Čokoládová babka s rozinkami

Bez lepku Bez sóji

Čokoládová babka s rozinkami
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Na těsto

Na čokoládovou náplň

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Čokoládou nikdy nic nezkazíte. Ať už ji dáte do čehokoliv, poměrně snadno vykouzlíte výtečný moučník nebo dezert a tak je tomu i v tomto případě. Kynuté těsto, potřené kvalitní čokoládou, posypané sekanými praženými ořechy a rozinkami, je sázka na jistotu.

Na přípravu je nutná forma na biskupský chlebíček nebo toustový chléb o rozměrech 25×12 cm.

Veškeré sypké ingredience smícháme v míse, přidáme vajíčko, citronovou kůru, žloutek, tvaroh a mléko a začneme zapracovávat – ideálně mixérem s hnětacím hákem. Jako poslední do mísy přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto, které v míse přetáhneme potravinovou folií, a necháme zdvojnásobit jeho objem.

Mezitím si připravíme čokoládovou náplň – máslo necháme na sporáku povolit, přidáme cukr a rozpustíme čokoládu.

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce na obdélník o rozměrech 20×30 cm. Potřeme bohatě čokoládovou polevou, posypeme ořechy a stočíme jako roládu, kterou podélně rozřízneme, a oba díly zatočíme do copu.

Přeneseme do formy na biskupský chlebíček, posypeme ořechy ještě z vrchu a pečeme v troubě na 180 °C cca 50 minut.