RECEPTY ADVENI

Cizrnovo-pohankové palačinky s avokádem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Cizrnovo-pohankové palačinky s avokádem

Hlavní přísady

Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Cizrnová mouka hladká 250 g
Cizrnová mouka hladká 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mouky promícháme se solí, přidáme kapku oleje a poté tolik vody, abychom získali řidší palačinkové těstíčko. Necháme ho 20 minut odstát, aby se mouky nasály a palačinky dobře držely pohromadě. Pokud těsto zhoustne, naředíme ho trochou vody. Nepřilnavou pánvičku jen lehce potřeme olejem a smažíme na ní tenké palačinky. Z této dávky jsou přibližně 4 větší palačinky.

Poznámka

Množství vody na zadělání záleží na značce a jemnosti mouk, proto ho neuvádím. Palačinky jsem připravovala dvakrát, z mouk od různých výrobců, jednou jsem potřebovala přibližně 150 ml vody a jednou 200 ml. Proto přidávejte postupně a řiďte se hustotou těsta. To musí být tak řídké, že když ho nalijete na pánvičku a lehce s ní zakroužíte, rozlije se samo až do okrajů a nebude potřebovat rozetřít.