RECEPTY ADVENI

Cizrnovo-melasové sušenky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Cizrnovo-melasové sušenky
Cizrnová mouka hladká 250 g
Hlavní přísada
Cizrnová mouka hladká 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nesmíte lepek, vejce ani mléko? Nebo jen hledáte trvanlivé sušenky, které vydrží i na cesty? Vyzkoušejte cizrnové sušenky s karamelovou chutí melasy, které vám zpříjemní nejednu kávu.

Hladkou cizrnovou moukou smícháme se solí, sodou a panelou. Přidáme hroznový olej, melasu, vanilkový extrakt a vymícháme v těsto. Můžeme na závěr vmíchat sušené plody moruše bílé (nebo jinou mňamku, kterou tolerujete, jako čoko kousky, kokos atd.). Přidáváme po lžících studenou vodu, abychom získali husté sušenkové těsto, které se příliš nelepí. Dáme do lednice odležet na 30 minut.

Troubu předehřejeme na 175 °C a nachystáme si plech. Těsto rozdělíme na 10 kousků a každý kousek rozválíme (rozplácneme) na sušenku. Pečeme 10–12 minut. Necháme vychladnout na plechu. Skladujeme v dobře uzavřené nádobě.