RECEPTY ADVENI

Citronovo-levandulové sušenky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Citronovo-levandulové sušenky

Hlavní přísady

Tapiokový škrob 250 g
Tapiokový škrob 250 g
Koupit
Kukuřičný škrob
Kukuřičný škrob
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, protože každá mouka saje trochu jinak. Z těsta formujeme menší kulaté sušenky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C asi 15 minut, až okraje zrůžoví.

Poznámka

Levanduli suším v létě do zásoby a uchovávám v uzavřené dóze. Sušenkám dodá nejen neobvyklou vůni a chuť, ale také vzhled, obzvlášť pokud vmáčknete několik kvítků na povrch sušenky.