RECEPTY ADVENI

Čirokový piškot s marmeládou

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Čirokový piškot s marmeládou
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Na ozdobu

Poleva

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Hebučký… je první slovo, které vás určitě napadne u tohoto piškotu. Pokud hledáte rychlý, lehký a nadýchaný piškot, už nehledejte. Jako základ jsem tentokrát vyzkoušela protizánětlivou čirokovou mouku, abych dala koláči trochu více té výživové hodnoty. Jako sladidlo jsem využila panelu, cože je sušená třtinová šťáva, která si krom sladivosti uchovává také určitý obsah minerálních látek. Pak už přidáte jen vejce a je hotovo.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Nachystáme si kruhovou formu o průměru 22 cm (jak jsme zvyklí).

Bílky oddělíme od žloutků a našleháme je se špetkou solí. Žloutky vymícháme s panelou a přidáme mouku, kterou jsme si předem smíchali s práškem na pečení. Do hmoty opatrně vmícháme bílky, přelijeme do formy a dáme péct na 20 minut. Troubu neotvíráme.

Piškot necháme vychladnout, potřeme vhodnou marmeládou a polijeme třeba živou čokoládou nebo posypeme kokosem / ořechy / karobem, co kdo toleruje.

Poznámka

Piškot je také skvělým podkladem pod lehký dortík.