RECEPTY ADVENI

Čirokový čokoládový koláč s bonbónky Marshmallows

Bez lepku

Čirokový čokoládový koláč s bonbónky Marshmallows
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Těsto

Poleva

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tenhle koláč je inspirován Amerikou a jejími bonbónky Marshmallows, které si tamní občané dokážou opékat i na grilu. Měla jsem nutkání přidat trochu Coca Coly, ale nakonec jsem se ovládla. Jak by se změnila chuť tohoto duble choco koláče nevím. Můžete to zkusit.

1. Troubu si předehřejeme na 160 °C. V misce si smícháme mouky s jedlou sodou. Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem a vejcem mixérem do kompaktní pěny, vsypeme mouky se sodou opatrně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme nasekanou čokoládu a bonbóny. Těsto vlijeme do pečící nádoby vystlané pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut (nebo až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá).

2. Pečící nádobu s koláčem necháme chvilku zchladnout na mřížce, pak opatrně koláč s papírem vyjmeme a položíme na mřížku, aby úplně zchladl. Zatím si necháme v hrnečku na sporáku rozpustit máslo. Za stálého míchání vsypeme cukr a kakao necháme rozpustit a přidáme dvě lžíce horké vody. Vzniklou polevu rozetřeme na zchladlý koláč a necháme v chladnu ztuhnout. Krájíme na kostičky…