RECEPTY ADVENI

Čirokovo-rýžový kuba

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Čirokovo-rýžový kuba
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Čirok na několik hodin, nejlépe přes noc, namočíme a poté v čerstvé vodě uvaříme doměkka, přibližně 50 minut. Houby také přes noc namočíme.

Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme scezené houby, podlijeme trochou vody a 10 minut podusíme. Poté vmícháme uvařený čirok, prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku a krátce zapečeme v troubě (záleží na typu trouby a pekáčku, já zapékám při 200 °C asi 15–20 minut). Podáváme se kyselou okurkou, zelným salátem nebo nakládanou červenou řepou.

Poznámka

Zkoušela jsem kubu i jen čistě z čiroku, ale v kombinaci s rýží nám doma chutnal víc.