RECEPTY ADVENI

Čirokovo-banánové koblížky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Čirokovo-banánové koblížky
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

A ještě jeden exotický recept. Nejlepší jsou koblížky s pomerančovým nebo ostřejším černorybízovým džemem. Děti moc nemusí kardamom, ale dospělí jeho specifickou chuť v cukrovince tohoto typu jistě ocení…

1. Celé vejce vyšleháme s cukrem, kořením, citrónovou šťávou do žluté pěny. Přidáme rozmačkaný banán a šleháme další tři minuty. Vznikne krásná nadýchaná hmota, do které přisypeme mouku a prášek do pečiva a opět krátce prošleháme, až vznikne řidší těsto.

2. V hlubším hrnci si rozpálíme sádlo s olejem, tak aby koblížky mohly plavat. Přidáme na plátky mrkev (tuk se pak tolik nepřepaluje). Pomocí dvou polévkových lžic tvoříme koblížky nebo spíše takové noky a smažíme je z každé strany dozlatova ve vroucím oleji. Osmažené necháme okapat na ubrousku. Zchladlé podle chuti docukrujeme a podáváme samostatně nebo s pikantním džemem.