RECEPTY ADVENI

Čirokové pukance

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Čirokové pukance
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Silnostěnnou pánev nasucho rozehřejeme. Nasypeme do ní hrst čirokových zrn, přiklopíme pokličkou a necháme vypukat. Když praskání zrníček téměř ustane (ozve se jen jednou za několik vteřin), máme hotovo. Pánev stáhneme z plotýnky, odklopíme pokličku a usmějí se na nás čirokové pukance. Ty můžeme použít do ranního müsli, případně lehce osolit a servírovat místo popcornu.

Poznámka

Ne všechna zrna prasknou, ale jíst se mohou i ta neprasknutá.