RECEPTY ADVENI

Čirokové placky nebo chleba

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Čirokové placky nebo chleba

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Koupit
Anna Chmelařová

Autor receptu

V kuchyni využívá základní přirozeně bezlepkové a protizánětlivé suroviny, které s láskou přetváří v uzdravující pokrmy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jedna z našich variací na bezlepkové pečivo. Z čirokového těsta získáte syté placky nebo chleba, který svou chutí i vůní nápadně připomíná kváskový.

Všechny sypké suroviny smícháme dohromady, přidáme vodu a vypracujeme těsto. Ze vzniklého těsta tvarujeme placky, které nasucho opékáme v pánvi a ještě teplé potíráme olejem.

Z těsta odleželého do druhého dne můžeme tvarovat dalamánky, které pečeme podobně jako chleba. Troubu předehřejeme na 230 °C a dalamánky 15 minut zapečeme. Poté zeslabíme na 180 °C a dopékáme přibližně 30 minut.