RECEPTY ADVENI

Čirokové indické placky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Čirokové indické placky
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Taky milujete exotickou kuchyni a už Vás nebaví jíst jako přílohu rýži? Tak zkuste přikusovat tyhle placky, ony totiž voní dálkou…

1. V misce smícháme všechny suroviny kromě oleje ve vláčné těsto. Jogurt přidáváme po částech a těsto rukou prohnětáváme až máme kouličku hladkého těsta. Necháme ho v misce chvilku odpočinout cca 5 minut.

2. Mezitím si nahřejeme teflonovou pánev. Olejem si potřeme dlaně a z těsta odebíráme kousky, které v mastných rukách tvarujeme do placiček o průměru cca 8 cm. Z této dávky jich bude 6–8.

3. Opékáme na suché teflonové pánvi při středním plameni cca 3–5 minut z každé strany. Až mají hnědé puchýřky. Podáváme k indickým, arabským i africkým jídlům z jednoho hrnce. Výborné jsou i k hustým polévkám, např. gulášová, čočková, dýňová s kokosovým mlékem…