RECEPTY ADVENI

Čirok se zelím a rýží

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Čirok se zelím a rýží
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut). Rýži propláchneme a uvaříme tak, jak jsme zvyklí (já ji dusím v 1,5 násobku osolené vody na nejnižší plamen 15 minut). Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a pod pokličkou 15 minut podusíme. Poté smícháme uvařený čirok s rýží a zelím, osolíme, opepříme, vmícháme prolisovaný česnek a společně ještě 5 minut prohřejeme. Poté necháme pod pokličkou dojít a propojit chutě.

Poznámka

Místo zelí můžete použít kapustu. Chuťově je to trochu jiné, ale také moc dobré.