RECEPTY ADVENI

Čirok se zelím a ořechy

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Čirok se zelím a ořechy
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50–60 minut, podle potřeby doléváme vodu.

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme zelí, podlijeme několika lžícemi vody a dusíme pod pokličkou doměkka (asi 15 min).

Uvařený čirok smícháme s podušeným zelím, nasekanými vlašskými ořechy a bylinkami. Dochutíme sojovou omáčkou, solí a čerstvě namletým pepřem.

Poznámka

Protože se čirok musí dlouze vařit, obvykle připravuji větší množství najednou a pak ho používám do několika jídel.