RECEPTY ADVENI

Čirok s kapustou, kešu ořechy a rozinkami

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Čirok s kapustou, kešu ořechy a rozinkami
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut).

Kapustu nakrájíme na kostičky, zakápneme olejem, zalijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Uvařený čirok scedíme, vmícháme kapustu, rozinky a ořechy, sůl a chilli koření podle chuti a společně za občasného zamíchání ještě krátce prohřejeme, aby se propojily chutě.

Poznámka

Komu vadí sladké ingredience ve slaném pokrmu, může rozinky vynechat. Rozhodně bych ale nevynechávala chilli, dodává jídlu šmrnc.