RECEPTY ADVENI

Cibulový chléb

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Cibulový chléb
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Když ji miluješ, není co řešit! Řeč je v tomto případě o smažené cibulce. Její nezaměnitelná vůně a křupavá konzistence pozvedne váš chléb na lahůdku, které se nebudete moct nabažit. Ideální pro přípravu nejrůznějších chuťovek k pivu a vínu!

Tento chléb můžete péct jak v domácí pekárně, tak v klasické troubě. V klasické troubě lze níže popsaným způsobem snadno docílit pěkně křupavou kůrku.

Návod k přípravě v domácí pekárně

1. Do mísící nádoby nalijte vlažnou vodu.

2. Přidejte sůl, kmín, osmaženou cibulku.

3. Přisypte směs SIMPLY ADVENI.

4. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého nasypte sušené droždí.

5. Pečte na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tří-hodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.

Návod k přípravě v klasické troubě

1. V míse důkladně smíchejte všechny „suché“ ingredience – tj. směs SIMPLY ADVENI, droždí, sůl, kmín a osmaženou cibulku.

2. Přilijte vlažnou vodu a hněťte do hladka (cca 5 minut).

3. Těsto dejte do nádoby, ve které budete péct, a nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.

4. Pečte cca 1 hodinu nejlépe takto:

• Troubu vytopíme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň na dno trouby vhodíme kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Na 250 °C pečeme 15 minut.

• Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.

• 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.