RECEPTY ADVENI

Cibulkový koláč z dýňové mouky - verze 3. bez vajec

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Cibulkový koláč z dýňové mouky - verze 3. bez vajec
Dýňová mouka 250 g
Hlavní přísada
Dýňová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Volitelné

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Dýňová mouka je dobrá nejen na zelený čtvrtek. Je plná minerálů a vitamínů a když se spojí s dobrým kořením, budou spokojené i vaše chuťové buňky. Pokud máte alergii na vejce, oceníte třetí variantu, která využívá skvělých vlastností lněné a cizrnové mouky.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Nachystáme si formu, já jsem použila dortovou s průměrem 18 cm, kterou jsem vytřela kokosovým olejem.

Mouky smícháme dohromady společně s kořením a sodou. V druhé misce si smícháme vejce s mlékem a přidáme ocet. Vmícháme do suché směsi. Necháme 20 minut stát, aby měly mouky možnost nasát vodu. Vznikne nám hutné těsto. Nakonec vmícháme omytou nasekanou jarní cibulku (nemusí být úplně na drobno). Pokud přidáváte špek nebo slaninu, nasekejte ji na malé kousíčky a posypte dno formy. Zalijte připraveným těstem a pečte 25–30 minut při 170 °C. Mezitím si nastrouhejte balkánský sýr, já jsem měla od farmářů, takže jsem jej spíš rozdrolila. Po 25–30 minutách nasypte sýr na koláč a pečte dalších 10 minut, kdy sýr začne chytat nahnědlou barvu. Pokud netolerujete mléčné, sýr přidávat nemusíte, nemá jinou než dochucovací funkci.