RECEPTY ADVENI

Chlebíček z dýňové mouky s kandovaným ovocem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Chlebíček z dýňové mouky s kandovaným ovocem
Dýňová mouka 250 g
Hlavní přísada
Dýňová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Neobvyklé barvy moučníku lze dosáhnout i jinak než chemií. Zde si pomůžeme moukou z dýňových semínek.

V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme olej a vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Na závěr vmícháme nakrájené jablko a kandované ovoce. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme asi 20 minut. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho přendáme na mřížku, aby se nezapařil.