RECEPTY ADVENI

Chléb ze směsi ENERGY

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Chléb ze směsi ENERGY
Bezlepkový chléb ENERGY s chia
Hlavní přísada
Bezlepkový chléb ENERGY s chia
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Návod k přípravě v domácí pekárně

1. Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil.

2. Do mísící nádoby nalijeme vlažnou vodu. Přisypeme obsah balení.

3. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené nebo čerstvé droždí.

4. Pečeme na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.

Návod k přípravě v klasické troubě

1. V míse důkladně smícháme „suché“ ingredience – směs a droždí.

2. Přilijeme vlažnou vodu a vařečkou hněteme do hladka (cca 5 minut).

3. Těsto přesuneme do nádoby, ve které budeme péct, a necháme kynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.

4. Pečeme cca 1 hodinu nejlépe takto:

• Troubu předehřejeme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Při teplotě 250 °C pečeme 15 minut.

• Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.

• Přibližně 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.