RECEPTY ADVENI

Chléb à la pizza s olivami, sýrem a oreganem

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Chléb à la pizza s olivami, sýrem a oreganem
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) slané pečení SIMPLY ADVENI 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Budete se divit, ale první pizzerie začaly vznikat v Itálii už koncem 17. ­století. Asi nejznámější pizza Margherita pak pochází z roku 1898. Pokud si bez této italské pochoutky nedokážete představit byť jediný den, vyzkoušejte náš à la pizza chléb. Překvapí vás lahodnou kombinací parmazánu a oliv a nechybí tolik oblíbené oregano neboli dobromysl, která skvěle podporuje trávení.

Chléb můžete péct jak v domácí pekárně, tak v klasické troubě. V klasické troubě lze níže popsaným způsobem snadno docílit pěkně křupavou kůrku.

Návod k přípravě v domácí pekárně

1. Do mísící nádoby nalijte vodu.

2. Přilijte lžíci olivového oleje.

3. Přidejte sůl a oregano.

4. Pak přisypte směs SIMPLY ADVENI.

5. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého nasypte sušené droždí.

6. Pečte na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tří-hodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.

7. Jakmile pekárna vydá zvukový signál, přidejte olivy a sýr.

Návod k přípravě v klasické troubě

1. V míse důkladně smíchejte všechny „suché“ ingredience – tj. směs SIMPLY ADVENI, droždí, sůl, oregano, sýr a olivy.

2. Přilijte vlažnou vodu a hněťte do hladka (cca 5 minut).

3. Nakonec přidejte olivový olej a ještě krátce propracujte.

4. Těsto dejte do nádoby, ve které budete péct, a nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.

5. Pečte cca 1 hodinu nejlépe takto:

• Troubu vytopíme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zároveň vhodíme na dno trouby kostky ledu – jeden plný hrnek (v troubě se vytvoří pára). Na 250 °C pečeme 15 minut.

• Pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.

• 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.