RECEPTY ADVENI

Chléb à la pizza s olivami, sýrem a oreganem

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Chléb à la pizza s olivami, sýrem a oreganem
Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Hlavní přísada
Bezlepková směs na pečení SIMPLY ADVENI
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Budete se divit, ale první pizzerie začaly vznikat v Itálii už koncem 17. století. Asi nejznámější Margherita pak pochází z roku 1898. Pokud si bez této italské pochoutky nedokážete představit byť jediný den, vyzkoušejte náš à la pizza chléb. Překvapí vás lahodnou kombinací parmazánu a oliv a nechybí tolik oblíbené oregano neboli dobromysl, která skvěle podporuje trávení.

Chléb můžete péct jak v domácí pekárně, tak v klasické troubě. V klasické troubě lze níže popsaným způsobem snadno docílit pěkně křupavou kůrku.

Návod k přípravě v domácí pekárně

Do mísící nádoby nalijte vodu, přidejte lžíci olivového oleje, sůl a oregano. Přisypte směs. Uprostřed směsi vytvořte důlek, do kterého nasypte sušené droždí.

Pečte na krátký program cca 2 hodiny (např. 2 hodiny a 10 minut). Není nutno péct na bezlepkový program, který je obvykle tříhodinový. To je zbytečně dlouho, chléb by byl vysušený.

Jakmile pekárna vydá zvukový signál, přidejte olivy a parmazán / Gran Moravii.

Návod k přípravě v klasické troubě

V míse důkladně smíchejte všechny „suché“ ingredience – směs SIMPLY ADVENI, droždí, sůl, oregano, sýr parmazán / Gran Moravii a olivy.

Přilijte vlažnou vodu a hněťte do hladka (cca 5 minut).

Nakonec přidejte olivový olej a ještě krátce prohněťte.

Těsto dejte do nádoby, ve které budete péct, a nechte vykynout v troubě předehřáté na 35–40 °C po dobu cca 45 minut.

Pečte cca 1 hodinu nejlépe takto:

1. troubu vytopíme na 250 °C, vložíme do ní vykynutý chléb a zaráz na dno hodíme hrnek plný kostek ledu (v troubě se vytvoří pára). Na 250 °C pečeme 15 minut.

2. pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme ještě cca 45 minut.

3. 10 minut před koncem pečení můžeme troubu vyvětrat – otevřít a zase zavřít.