Červená quinoa s ananasem, mandlemi a kuřecím
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Ideálně den předem pokrájíme kuřecí maso a naložíme do marinády z oleje, soli a chili prášku. Quinou necháme pár minut odstát ve vodě a několikrát propláchneme, aby se odplavila hořkost. Vaříme v 1,5 až dvojnásobku vody s trochou soli a hřebíčky (ale pozor, potom se špatně vybírají).
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme naložené kuřecí maso a necháme zatáhnout. Poté podlijeme trochou šťávy z ananasu, případně dolijeme vodou a dusíme do změknutí. Ke konci přidáme mandle a kousky ananasu.
Uvařenou quinou smícháme s připravenou směsí, promícháme se lžičkou garam masaly a případně dosolíme.
Poznámka
Můžeme použít i černou nebo bílou quinou.