RECEPTY ADVENI

Červená quinoa s ananasem, mandlemi a kuřecím

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Červená quinoa s ananasem, mandlemi a kuřecím
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Ideálně den předem pokrájíme kuřecí maso a naložíme do marinády z oleje, soli a chili prášku. Quinou necháme pár minut odstát ve vodě a několikrát propláchneme, aby se odplavila hořkost. Vaříme v 1,5 až dvojnásobku vody s trochou soli a hřebíčky (ale pozor, potom se špatně vybírají).

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme naložené kuřecí maso a necháme zatáhnout. Poté podlijeme trochou šťávy z ananasu, případně dolijeme vodou a dusíme do změknutí. Ke konci přidáme mandle a kousky ananasu.

Uvařenou quinou smícháme s připravenou směsí, promícháme se lžičkou garam masaly a případně dosolíme.

 

Poznámka

Můžeme použít i černou nebo bílou quinou.