RECEPTY ADVENI

Černé vánoční trubičky

Bez lepku Bez sóji

Černé vánoční trubičky
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na čokoládové konce

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tradiční vánoční cukroví. Jeho příprava vyžaduje trochu zručnosti, ale podle tohoto receptu se vám zaručeně podaří. A jakou náplní ho vyšperkujete?

Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem, skořicí, špetkou soli a jemně mletými vlašskými ořechy.

Poté do sypké směsi zapracujeme tuk a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v těsto.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odležet až do druhého dne!

Druhý den na pomoučeném vále těsto vyválíme, nakrájíme kousky těsta a namotáme na tenké pomaštěné trubičky. Nejlépe takto:vykrájet kolečka o průměru 5,5 cm a ty namotat na kovové trubičky.

Pečeme 10 min na 190 °C. Ještě teplé sundáme z kovových formiček. Necháme vychladnout.

Konce trubiček namočíme v čokoládě.

Plníme oblíbenou náplní, např. pařížskou šlehačkou, krémem s vaječným likérem apod.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 60 ks trubiček.

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Černé vánoční trubičky