Černé vánoční trubičky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na čokoládové konce
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tradiční vánoční cukroví. Jeho příprava vyžaduje trochu zručnosti, ale podle tohoto receptu se vám zaručeně podaří. A jakou náplní ho vyšperkujete?
Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem, skořicí, špetkou soli a jemně mletými vlašskými ořechy.
Poté do sypké směsi zapracujeme tuk a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odležet až do druhého dne!
Druhý den na pomoučeném vále těsto vyválíme, nakrájíme kousky těsta a namotáme na tenké pomaštěné trubičky. Nejlépe takto:vykrájet kolečka o průměru 5,5 cm a ty namotat na kovové trubičky.
Pečeme 10 min na 190 °C. Ještě teplé sundáme z kovových formiček. Necháme vychladnout.
Konce trubiček namočíme v čokoládě.
Plníme oblíbenou náplní, např. pařížskou šlehačkou, krémem s vaječným likérem apod.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 60 ks trubiček.