RECEPTY ADVENI

Celozrnný bezlepkový chléb REBEL z automatické pekárny

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Celozrnný bezlepkový chléb REBEL z automatické pekárny
Bezlepkový celozrnný chléb REBEL
Hlavní přísada
Bezlepkový celozrnný chléb REBEL
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Směs REBEL byla vyvinuta tak, že chléb z ní upečete velmi snadno i v domácí automatické pekárně. Zde je však obzvláště důležité, abyste použili ingredience přesně tak, jak je předepsáno, a zvolili také program trvající 2 hodiny a 20 minut, případně 2 hodiny a 30 minut. Pro bezlepkové programy je někdy na automatických pekárnách přednastavena doba 3 hodiny. To je však mnoho, chléb by byl zbytečně vysušený. Jak vypadá chléb REBEL upečený v automatické pekárně Eta Duplica na programu č. 1, shlédněte na fotografii níže.

Před otevřením sáček protřepeme, aby se jeho obsah dobře promísil.

Do mísící nádoby domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu. Do vody přidáme sůl, ocet a olej, zamícháme.

Přisypeme obsah balení. Uprostřed směsi vytvoříme důlek, do kterého přidáme sušené droždí.

Pečeme na program 2 hodiny a 20 minut (případně 2 hodiny a 30 minut).

Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.

Když nám zbude stárnoucí chléb

Když nám zbude kousek již stárnoucího chleba REBEL, můžeme připravit klasickou žemlovku. Dalším tipem jsou „Lomnické suchárky“. Chléb nakrájíme na tenké krajíčky, opečeme je v troubě do křupava (pozor, nespálit!) a ještě teplé je obalíme ve vanilkovém cukru. Tzv. „Chudé rytíře“ připravíme tak, že krajíčky slepíme marmeládou, namočíme v rozšlehaném vajíčku s trochou mléka a usmažíme, hotové pocukrujeme. A co teprve zmrzlina z celozrnného chleba! Oblíbený dezert z viktoriánských dob v Anglii byl znovu objeven, receptů na tento nový kulinářský hit najdete dnes už na internetu spoustu.

Líbíl se Vám tento rebelský recept? Stáhněte si celou Rebelskou kuchařku.

Na fotce celozrnný chléb REBEL upečený v automatické pekárně Eta Duplica, program č. 1 trvající 2 hodiny a 20 minut.

Foto: Adveni
  • recept Celozrnný bezlepkový chléb REBEL z automatické pekárny