RECEPTY ADVENI

Cecina

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Cecina
Cizrnová mouka hladká 250 g
Hlavní přísada
Cizrnová mouka hladká 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20–25 minut, dokud povrch nezezlátne. Po upečení nakrájíme na kousky a ihned podáváme.

Poznámka

Italové cecinu pečou na předehřátém plechu vylitém dostatečným množstvím oleje. Já jednak tuky omezuji, jednak jsem líná drhnout napečený plech, takže jsem zvolila variantu s pečicím papírem.

Doba pečení záleží na tloušťce těsta a výkonu trouby, je potřeba hlídat, aby cecina zezlátla, ale nepřipálila se.