RECEPTY ADVENI

Castagnaccio – Italský koláč z kaštanové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Castagnaccio – Italský koláč z kaštanové mouky
Kaštanová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kaštanová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kaštanovou mouku smícháme se solí a pomerančovou kůrou a postupně přiléváme vodu, až vznikne řidší těsto, asi jako na lívance. Přidáme polovinu rozinek a semínek. Těsto nalijeme do kulaté nepřilnavé formy (průměr 15 cm) a na povrchu posypeme zbylými rozinkami a semínky. Pečeme při 180 °C asi 20–25 minut.

Poznámka

Koláč je hodně hutný a výrazný. Dle italské kuchařky se hodí spíše k vínu než ke kávě.