RECEPTY ADVENI

Čajový koláč s matcha

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Čajový koláč s matcha

Hlavní přísady

Mouka z bílé lepivé rýže 250 g
Mouka z bílé lepivé rýže 250 g
Koupit
Teffová mouka světlá 250 g
Teffová mouka světlá 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Připomíná mi chlebík, který se prostě podává k čaji o páté. Kombinace matcha čaje společně s banánem a teffovou mouku je naprosto skvělá. Mě osobně potěšilo, že je chlebík spíše nižší, je takto krásně pevný a dá se zabalit třeba na cesty, aniž byste se báli, že v autobuse nadrolíte všude okolo (nemluvě o psychické újmě spolucestujících).

Troubu předehřejeme na 170 °C. Koláč/chlebík jsem pekla ve formě na chleba (cca 26×11 cm). Formu si vytřeme kokosovým olejem.

Smícháme spolu rýžovou a teffovou mouku, prášek na pečení a panelu (nebo třtinový cukr). V misce zvlášť si našleháme celé vejce s kokosovým olejem a banánovým pyré. Přidáme také matcha čaj. Vzniklou mokrou směs přidáme k suché směsi a dobře zamícháme.

Vznikne husté lepivé těsto, které přesuneme do připravené formy, na spodu uhladíme. Pečeme 30 minut. Podáváme k čaji třeba s domácí marmeládou. Dobrou chuť.