RECEPTY ADVENI

Burákové „máslo“ s jablky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Pracovní postup

Vynikající pomazánka, která spojuje sladkost povidel a mazavost burákového másla, bez nálože cukru v prvním a tučnosti druhého!

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme. Podlijeme šťávou a  rozvaříme. Vzniké pyré rozmixujeme, přidáme cukr a koření a ještě chvíli povaříme. Dáme vychladit a přidáme burákovou mouku a změklé máslo nakrájené na kousky. Společně ušleháme.

Poznámka

Nesníst najednou!