RECEPTY ADVENI

Burákové „máslo“ s jablky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Pracovní postup

Vynikající pomazánka, která spojuje sladkost povidel a mazavost burákového másla, bez nálože cukru v prvním a tučnosti druhého!

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme. Podlijeme šťávou a  rozvaříme. Vzniké pyré rozmixujeme, přidáme cukr a koření a ještě chvíli povaříme. Dáme vychladit a přidáme burákovou mouku a změklé máslo nakrájené na kousky. Společně ušleháme.

Poznámka

Nesníst najednou!