RECEPTY ADVENI

Bulky z poliše

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Bulky z poliše
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

První den budeme potřebovat

Druhý den budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Připravila jsem si pro Vás recept na úžasné vláčné bulky. Jedná se o trochu časově náročnější recept, ale není třeba se děsit, nebo se toho bát. Tyto bulky totiž nejsou náročné na samotnou přípravu, spíš jde právě o čas a čekání, protože tzv. poliš vám bude v lednici zrát 24 hodin. Pečivem z poliše se rozumí pečivo, kdy jedna třetina těsta s minimem droždí pracuje 24 hodin v lednici. Díky tomu „chytne“ pečivo lehce nakyslou a jemnou chuť. Přesvědčte se. Uvidíte, že čekání se vyplatí.

Z výše uvedených surovin připravíme 6 bulek.

První den z uvedených ingrediencí vypracujeme v míse hladké těstíčko. Mísu přetáhneme potravinovou folií a vložíme ji na 24 hodin do lednice. (Já mám v lednici 2 °C, pokud máte lednici nastavenou na více stupňů, může být zrání rychlejší.)

Po 24 hodinách vyndáme mísu na linku a necháme 1 hodinu v teple odstát, těstíčko ještě trochu nabude na objemu a poskočí.

Po hodiny do mísy přidáme ingredience uvedené výše u druhého dne. Mixérem s hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto, které přetáhneme potravinovou folií a necháme ho zdvojnásobit objem.

Troubu rozehřejeme na 250 °C a na spodní rošt umístíme plech s jedním litrem vody.

Těsto rozdělíme na 6 stejných kousků. Každý kousek propracujeme na pomoučené ploše do bochánku, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme asi 15 minut odpočívat.

Bochánky nařízneme uprostřed do hloubky cca 1 cm, potřeme vodou a vložíme do zapařené trouby.

Pečeme do zezlátnutí.

Foto: La Teta
  • recept Bulky z poliše