RECEPTY ADVENI

Bublanina jogurtová s malinami

Bez lepku Bez sóji

Bublanina jogurtová s malinami

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Kateřina Lahoda

Autor receptu

Přece musí existovat způsob, jak zdravě hubnout či udržovat váhu, a přitom netrávit hodiny v kuchyni. Zkrátím to – existuje!

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Bublanina, to je léto a ovoce. Spousta ovoce! Ovoce, které nám nejvíce chutnalo v bublanině jogurtové, má plody, které jsou složeny z drobných kuliček sytě růžové barvy. Ano, maliny! Jejich sladká jen decentně kyselkavá chuť v kombinaci s  bílým jogurtem dává vzniknout opravdu neodolatelné osvěžující bublanině. Jogurtovou bublaninu můžete ale vyzkoušet prakticky se všemi druhy ovoce a nikdy nepochybíte.

Máslo rozpustíme a poté necháme zchladnout.

Žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do světlé pěny. Za stálého šlehání přidáme jogurt a vlažné máslo.

Smícháme směs BAKE A CAKE s kypřícím práškem.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Do žloutkové pěny vmícháme nejprve sypkou směs a poté velmi zvolna a opatrně sníh z bílků.

Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Těsto poklademe malinami.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 25 minut.

Bublaninu jemně poprášíme moučkovým cukrem, až když je zchladlá.

Doba pečení je orientační, je třeba se řídit zkušeností s vlastní troubou.

Foto: Adveni
  • recept Bublanina jogurtová s malinami
  • recept Bublanina jogurtová s malinami
  • recept Bublanina jogurtová s malinami
  • recept Bublanina jogurtová s malinami